Stockholm Söder Rotaryklubb - Vår historia Kristina Pollack 2021-04-01 22:00:00Z 0

Projekt Rena Mälaren - bärga skrot

Rotarys Projektet Rädda Östersjön, har en naturlig koppling till Rena Mälaren - ett ideellt projekt
med ett 50 tal volontärer som utför dykstädningar i Mälaren/Östersjön.

Projekt Rena Mälaren - bärga skrot Ulf Bergman 2021-03-25 23:00:00Z 0

Stödprojekt i Gambia för barn och ungdom

Publicerad av Ulf Bergman den 08 Dec 2020
story-thumbnail
Stockholm-Söder och Stockholm-Älvsjö Rotaryklubbar samt Bromma RK (D2350) och Rotarys U-fond stödjer julfirande för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar i Gambia. Det är ett treårsprojekt med målet att Rotary Gambia ska ta över.

Stödprojekt i Gambia för barn och ungdom Ulf Bergman 2020-12-07 23:00:00Z 0

Läkemedelsjättarnas makt

Reflektioner kring Dokument utifrån ”Läkemedelsjättarnas makt” av Ulf Bergman. Några få gigantiska företag dominerar den globala marknaden för läkemedel. Med sina patent och sin monopolställning kan de ofta ensidigt sätta världspriserna för både vanliga och ovanliga mediciner. Nya, banbrytande behandlingar kan kosta hundratusentals kronor eller mer. Nu pågår kapplöpningen mot en riktig guldgruva för läkemedelsföretagen - behandling av patienter som drabbats av coronaviruset.

Läkemedelsjättarnas makt Ulf Bergman 2020-10-20 22:00:00Z 0
Caren Sjöström om vikten av Emotionell Intelligens i den digitala världen. Lars Åke Petersson 2020-10-02 22:00:00Z 0

Att hjälpa människor med funktionsnedsättning göra sin egen musik

story-thumbnail
Musik har varit en viktig del för ett vanligt liv för studenter på musikskolan för barn med funktionsnedsättning i heder av Paul Harris i Lublin, Polen.Skolan grundades av roterande medlemmar, och serverar 20 elever med olika funktionshinder, inklusive Downs syndrom, autism och synskador.Den Rotary Club av Lublin-Centrum-Marie Curie-Sklodowska har finansierat med hjälp av Rotary Foundations matchande bidrag och Henryk Wieniawski musikaliska sällskapet, som inrymmer skolan.
Att hjälpa människor med funktionsnedsättning göra sin egen musik 2018-03-28 04:00:00Z 0 musik

Indien firar tre år utan polio

story-thumbnail
I hela Indien och i världen, rotaryklubbar firar en viktig milstolpe: Indien har gått tre år utan ett nytt fall av polio.Senaste rapporterade fall var en två-årig flicka i Västbengalen den 13 januari 2011.Att markera detta historiska triumf, rotaryklubbar belysta sevärdheter och ikoniska strukturer i hela landet med fyra enkla men kraftfulla ord, ”Indien är polio gratis”.
Indien firar tre år utan polio 2018-03-28 04:00:00Z 0

Att finna fristad

story-thumbnail
År hade Angalia Bianca sovit i övergivna byggnader över hela Chicago.Hon stal. Hon gjorde droger. Hon tillbringade tid in och ut ur fängelse för förfalskning, stöld, intrång och innehav av narkotika.Men efter att hon landat i fängelse för sjunde gången, något förändrats--Bianca visste att hon ville ha ett bättre liv.Hon visste precis hur man gör det hända.
Att finna fristad 2018-03-28 04:00:00Z 0

Rädda liv i Ghana

story-thumbnail
Vad är det som att ta ett stort team till Afrika?Det har förmodligen varit en av de mest givande upplevelserna i mitt liv.I mitten av februari började jag leder roterande medlemmar från hela den östra kusten av USA genom Ghana.Jag har försökt att ge teamet en ghanansk Välkommen som jag fått på mina tidigare resor.En stor resa är en verklig välsignelse eftersom varje person ser Ghana och vårt arbete på ett annat sätt.
Rädda liv i Ghana 2018-03-28 04:00:00Z 0